Хрестівська сільська військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ В НАДЕЖДІВСЬКОМУ ДНЗ «КАЛИНКА»

Дата: 07.07.2017 09:29
Кількість переглядів: 2973

 

Фото без опису

 

 

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ В     НАДЕЖДІВСЬКОМУ ДНЗ «КАЛИНКА»

 

Вишита колоссям і калиною,

Вигойдана співом солов'я,

Звешся величаво - Україною,

Ти ж бо українка, Україно,

Земле зачарована моя.

Напередодні Дня Конституції у ДНЗ  «Калинка» щорічно відбуваються виховні заходи патріотичного спрямування. Саме така робота вихователів сприяє усвідомленню малими українцями, що «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».

Важливе значення для виховання патріотичних почуттів у дошкільників має приклад дорослих, оскільки вони значно раніше переймають певне емоційно-позитивне ставлення, ніж починають засвоювати знання. Тому підсумком тижня стала музична розвага «Ми – громадянини України» з участю батьків, сільського будинку культури, танцювальний колектив  «Веселка» керівник О. Дирявих підготовлена музичним керівником – Андрян Н.В.

Розпочалося свято виступом колективу «Веселка» керівник українським таночком «Гопачок».

Вихованці ДНЗ   разом з музичним керівником Андрян Н.В.виконали Гімн України, підхоплений усіма присутніми. Діти і батьки натхненно, стоячи, виконали головний музичний твір нашої країни. Кожний народ має свою мову, свої традиції і звичаї, що виробилися упродовж багатьох століть. У кожного народу є свої національні святині, символи - серед них Конституція-головний Закон, за яким ми з вами живемо в Україні, адже Україна – це наша Конституція, рідна мова, мальовнича природа, талановитий народ і звичаї, які споконвіку шануються і бережуться.

В кожній Державі є президент, прапор, герб, гімн. І ми в нашій маленькій Державі «Калинка» теж обрали президента, депутатів від кожної  вікової групи, маючи президента-  нашій державі  потрібна армія.

Козацький древній український рід

Такі державні заложив основи,

Що скільки буде існувати світ,

Нас не здолать в житті ніколи!

Калина – це рослина нашого українського народу. А оскільки ягоди калини червоні, то й стали вони символом крові та невмирущого роду.  Міцний космотворчий український ланцюжок: крапелька крові – жінка – народження – Україна – відродження. Калина – це символ України. Ягода калини нагадує собою полум'яне серце.  Легенди оповідають, що саме з крапель крові цих самовідданих дочок нашого народу поросли калинові кущі. З того часу розкошують вони біля кожної хати. Наслідуючи традиції українського народу ми також посадили кущ калини на території закладу.

Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Як синтетична якість, патріотизм охоплює емоційно-моральне, дієве ставлення до себе та інших людей, до рідної землі, своєї нації, матеріальних і духовних надбань суспільства», - про це розповідала вихователь старшої групи Колька  І.В. дітям під час покладання квітів до пам’ятника Матері та Дитині, який знаходиться та території ДНЗ.

Для вшанування пам?яті про видатних синів українського народу тих, хто не шкодуючи себе прагнув демократії, боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини вшанували всі присутні хвилиною мовчання.

Саме на таких заходах вихованці дошкільного закладу вчаться любити свою Батьківщину - Україну, формують вже у ранньому віці свою громадську позицію, гідність.

Завідувач ДНЗ  Косован А.Г.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень